UAB LIETUVOS KINAS PALAIKO UKRAINĄ!

El. paštas Spausdinti

 

Mieli kino ir televizijos bendruomenės nariai Lietuvoje ir visame pasaulyje,

 

šiuo metu Europa ir pasaulis susiduria su didžiulio masto iššūkiu, kurio nebuvo daugiau nei 70 metų. Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainos valstybę ir jos žmones griauna tūkstančių taikių gyventojų likimus ir gyvenimus, stato į pavojų visą Europos ir pasaulio saugumą, kasdien agresyviai grasina nusikaltimais žmogiškumui.

 

Mes, Lietuvos kinematografininkų sąjungos nariai griežtai smerkiame Rusijos vadovybės veiksmus Ukrainoje bei raginame Lietuvos ir viso pasaulio kino bendruomenę solidarizuotis ir išreikšti palaikymą Ukrainos valstybei ir jos žmonėms.

 

Palaikome Ukrainos kino akademijos kreipimąsi, kad Rusija negali gauti naudos iš kultūrinės veiklos ir pritariam tarptautiniam Rusijos kinui ir Rusijos kino pramonės boikotui.

Kino ir televizijos bendruomenės nariams mes siūlome:

 

·       Visomis įmanomomis priemonėmis (socialiniai tinklai, interneto portalai, televizija, dienraščiai etc.) išreikšti savo poziciją, smerkiančią Rusijos pradėtą karą Ukrainoje.

·       Kviečiame visas Lietuvos kino ir televizijos organizacijas, kino gamintojus, kino platintojus, rodytojus atsisakyti rusiškų filmų rodymo kino festivaliuose, forumuose, kino teatrų repertuaruose, televizijose ir VOD platformose.

·       Raginame prodiuserius bei kino bendruomenės narius nutraukti bet kokias verslo sutartis su Rusijos kompanijomis. Ir tai padaryti šiandien, nelaukti rytojaus!

 

 

Mes tikime ir viliamės jog tiesa ir protas nugalės.

 

Slava Ukraini!

ir

Русский военный корабль, иди нахуй!

 

Nuoroda: Lietuvos Kinematografininkų sąjunga palaiko Ukrainą! » Lietuvos kinematografininkų sąjunga (kinosajunga.lt)